Papa’s bloed

Wat als je te horen krijgt dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Geniet je dan nog van het leven en kunnen dromen uitkomen? Dennis Verweijen krijgt op 35-jarige leeftijd de diagnose acute myeloïde leukemie. Een ernstige bloedziekte die zijn leven ingrijpend verandert. Papa’s bloed gaat over de vurige zoektocht naar een stamceldonor die kan zorgen voor genezing. Maar Dennis blijkt té uniek en een match blijft uit. Toch blijft Dennis vooruitkijken. Naar liefde en de kinderwens met zijn vrouw Anke. Zijn humor en de kracht van muziek helpen hem in zijn zoektocht naar geluk.

Geen donor | Wel kinderwens
‘We hebben geen donor gevonden die voldoende matcht om het traject richting stamceltransplantatie in werking te zetten.’ Dokter Jans neemt even pauze en we laten het nieuws op ons inwerken. Hardhandig wakker geschud, stamel ik: ‘Ik ga dood, ik ga dood.’ Met tranen in haar ogen houdt Anke me troostend vast. Gisteren was ik voor haar nog bijzonder en uniek, en blijkbaar denkt de wereldwijde donorbank daar hetzelfde over. Geen match. Het woord ‘kinderwens’ staat nu geschreven in een zwart kader…

Dennis, maart 2017: “Ik wil met het boek Papa’s bloed bereiken dat er meer aandacht komt voor het belang van stamceldonorschap. Daarnaast hoop ik dat ik mensen kan inspireren. Ik wil nog lang geen afscheid nemen, maar het boek is sowieso een blijvende herinnering aan mij. Wees lief voor elkaar.”

Coldplay – 42
Those who are dead are not dead
They’re just living in my head
And since I fell for that spell
I am living their as well

 

Inkijkexemplaar | Papa’s bloed