Het boek

Het boek Papa’s bloed is bij iedere online boekwinkel te bestellen (onder andere bol.com). Tevens verkrijgbaar als e-book (bol.com). Ook is het boek bij iedere boekhandel te verkrijgen. Klik hier voor een overzicht van boekhandels waar het boek in de winkel ligt. In België is het boek te bestellen via Standaard Boekhandel. Met de opbrengst steunt Dennis Stichting Matchis.

Wat als je te horen krijgt dat je een levensbedreigende ziekte hebt? Geniet je dan nog van het leven en kunnen dromen uitkomen? Dennis Verweijen krijgt op 35-jarige leeftijd de diagnose acute myeloïde leukemie. Een ernstige bloedziekte die zijn leven ingrijpend verandert. Papa’s bloed gaat over de vurige zoektocht naar een match met een stamceldonor die kan zorgen voor genezing. Maar Dennis blijkt té uniek en de match blijft uit.

‘We hebben geen donor gevonden die voldoende matcht om het traject richting stamceltransplantatie in werking te zetten.’ Dokter Jans neemt even pauze en we laten het nieuws op ons inwerken. Hardhandig wakker geschud, stamel ik: ‘Ik ga dood, ik ga dood.’ Maar hoe vaak deze woorden ook over mijn lippen rollen, ik kan het niet geloven. Ik wil de strijd aangaan, maar krijg er de kans niet voor. Met tranen in haar ogen houdt Anke me troostend vast. Gisteren was ik voor haar nog bijzonder en uniek, maar blijkbaar denkt de wereldwijde donorbank daar hetzelfde over. Geen match. Het feest is voorbij. Een foute film speelt zich af in slow motion. Gedachtes vliegen door mijn hoofd. Het woord ‘kinderwens’ staat nu geschreven in een zwart kader. Zal ik je ooit ontmoeten?, vraag ik me af. Laat staan zien opgroeien? Alles lijkt onzeker en mijlenver weg.

Toch blijft Dennis vooruitkijken. Naar liefde en de kinderwens met zijn vrouw Anke. Zijn humor en de kracht van muziek helpen hem in zijn zoektocht naar geluk.

“Ik wil met het boek Papa’s bloed bereiken dat er meer aandacht komt voor het belang van stamceldonorschap. Daarnaast hoop ik dat ik mensen kan inspireren. Ik wil nog lang geen afscheid nemen, maar het boek is sowieso een blijvende herinnering aan mij”.